Избрани Новини

300 служители на МВР в Кюстендилско ще гарантират обществения ред

Ще улесняват гражданите да участват в изборите за кметове на втори тур

В ОДМВР - Кюстендил е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, сигурността на гражданите , охраната на изборните книжа, транспортирането им и охраната на избирателните секции за безпроблемното протичане на изборите за кметове на втори тур. В Кюстендилска област ще бъдат ангажирани с охранителна задача около 300 служители на МВР/ в това число са служители на ОДМВР, РДПБЗН и служители на дирекция „Жандармерия“/.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“  в  ОДМВР – Кюстендил, и служителите в РУ в Кюстендилска област  ще работят на 3 ноември  от 08.30 до 19.30 часа, а утре, 2 ноември, от 8.30 до 17.30 часа, за да бъдат издадени удостоверения на гражданите,  които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

 Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА, ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЕДИНСТВЕНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 3 ноември  2019 Г.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)