Избрани Новини

От днес стартира Акция "Зима“

Кампанията ще протече на три етапа в рамките на предстоящия месец

Водачите да подготвят автомобилите си за зимния период, за да гарантират своята и безопасността на останалите участници в движението – за това ще следи кампания "Зима".
Целта на Акция „Зима“ е запазване на живота и здравето на хората. Кампанията ще протече на три етапа в рамките на този месец: от 1 до 10 ноември, от 11 ди 20 ноември, от 21 до 30 ноември. През първия етап във фокуса ще бъдат водачите на велосипеди и на каруци, като ще се следи основно дали са снабдени с необходимото оборудване и използването на светлоотразителни жилетки в тъмната част на денонощието, в условията на намалена видимост и на междуселищните пътища. Втората част на акцията ще акцентира върху толерантността на пътя между пешеходците и водачите – в рамките й ще бъде организиран контрол за безопасно пресичане и даване на предимство на пешеходците от страна на водачите. Третият етап на кампанията ще бъде насочен към контрол по отношение на техническата изправност на автомобилите и проверка на светлинната система.
Едно от важните послания, които отправят чрез акцията е, хората да разберат колко важно е да бъдем внимателни на пътя и да спазваме правилата. Водачите винаги в моторното превозно средство трябва да поддържат добре заредена автоаптечка.
Още от днес започват засилени проверки на техническата изправност на товарните автомобили и автобусите. Основното, за което ще се следи, е изправността на гумите, осветителната система и стъклопочистващите механизми.
Апелът е и водачите, и автомобилите да са добре подготвени за движение при зимни условия, за да бъдат приятни и безаварийни пътуванията.
За поддръжка на пътищата през зимата са подсигурени повече от 3000 снегопочистващи машини и над 35 000 тона сол.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)