Избрани Новини

Икономическа полиция, НАП и БАБХ спряха разпространението на стока с изтекъл срок на годност

Операцията е проведена в областите Пазарджик, Пловдив, София, Кюстендил и Благоевград

Съвместната операция е проведена на територията на областите Пазарджик, Пловдив, София, Кюстендил и Благоевград. Действията са осъществени вчера от служители на „Икономическа полиция“, ГДНП, колегите им от областните дирекции, представители на  Националната агенция за приходите и Българската агенция за безопасност на храните.
В рамките на операцията са проверени шест складови помещения и офиси, собственост на няколко търговски дружества, занимаващи се с търговия и разпространение на хранителни продукти на територията на страната. При инспекцията  са констатирани нарушения на данъчното законодателство, както и неспазване на изискванията при съхранението и разпространяването на хранителни стоки.  Установени са стоки с изтекъл срок на годност, които ще бъдат унищожени. Спряна от продажба е стока, която не отговаря на изискванията на Закона за храните.
На управителите на съответните дружества са дадени съответните предписания, а за констатираните нарушения ще им бъдат съставени актове.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)