Избрани Новини

Пиян, буйствал в полицейско управление и плашил с уволнение, се отърва с условна присъда

Крими

29-10-2019, 13:34

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжът се канел да пали колата си и да удря патрулката

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново, осъдиха мъж за хулиганство и за престъпление против реда на управление.

Ф.А. се призна за виновен  и е осъден за това, че на 02.12.2018 г. в гр. Полски Тръмбеш, пред и в сградата на РУ Полски Тръмбеш, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - в тъмната част на деня, след употреба на алкохол, накарал негова позната, която управлявала автомобила му, да го паркира по средата на платното за движение на ул. „Търговска“ пред сградата на РУ П. Тръмбеш, слязъл от автомобила и танцувал до него; държал се агресивно със служителите РУ Полски Тръмбеш, като отказал да представи документ за самоличност на младши автоконтрольор в група „ПК“ в РУ П. Тръмбеш, като заявил, че бил европейски гражданин, можел да танцува където си поискал и нямал да представи документ за самоличност; крещял, буйствал, заплашвал с уволнение полицейските служители; съпротивлявал се при поставянето на белезници; заканил се, че щял да си запали колата и с нея щял да блъсне патрулния автомобил; преди и след отвеждането му в сградата на РУ П. Тръмбеш буйствал и псувал полицейските служители; след поставянето на белезници се дърпал и блъскал и заплашвал полицейските служители, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на власт, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред - полицейски служители към РУ гр. Полски Тръмбеш.

Признат е за виновен и за това, че по същото време и място противозаконно пречил на орган на властта –мл. автоконтрольор в група „ПК“ в РУ Полски Тръмбеш, да изпълни задълженията си във връзка с опазване на обществения ред, като не изпълнил разпорежданията му да предостави документ за самоличност за извършване на полицейска проверка и оказал съпротива на оперативен дежурен в РУ П. Тръмбеш при поставяне на белезници при задържането му.

Осъден е на една година и шест месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от четири години.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов