Избрани Новини

Втората тенис ракета на България подкрепи мисията на книгата "Останете живи"

"Бъдете внимателни на пътя! Някой някъде ни очаква!", апелира Димитър Кузманов

"Журналистът от Плевен Георги Стоянов ме запозна с книгата си, която набира скорост в България. “Останете живи” е насочена към млади хора, които за пръв път сядат зад волана и към всеки един от нас! Бъдете внимателни на пътя! Някой някъде ни очаква!"

Това написа на официалната си фейсбук страница втората тенис ракета на България Димитър Кузманов. Той е поредното популярно име, което изразява публично подкрепата си към книгата "Останете живи" и кампанията по представянето й, имаща за цел да изгради инстинкт за самосъхрание у младите хора и да ги предпази от това да сe превърнат в част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя.

Димитър Кузманов

Авторът и издател на "Останете живи" Георги Стоянов вече се срещна със стотици ученици, а изданието стана част от библиотеките на десетки училища в редица градове на страната.

Кампанията около представянето на книгата, както и срещите с ученици продължават и през настоящата учебна година, като на този етап през ноември се планират събития в Пловдив, Тетевен и Плевен. 

"Останете живи" поставя акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътнотранспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци.  Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, Георги Стоянов предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали.

Повече за книгата може да намерите на официалната й фейсбук страница "Останете живи".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов