В затвора пращат хулиган, опрял зареден незаконен пистолет в слепоочието на непознат

Съдът му наложи общо наказание от две години и шест месеца

Районна прокуратура - Кюстендил постигна ефективна присъда срещу Р.И. за извършени от него престъпления по чл. 339, ал. 1, пр. 2 от НК и по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 2.10.2016 г. подсъдимият И. бил в заведение в Кюстендил, като носел със себе си огнестрелно оръжие – пистолет с шест бойни патрона в пълнителя. В един момент той доближил един от посетителите – Т., когото не познавал, като го попитал кой може да му пусне музика. Било му отговорено, че следва да се обърне към сервитьорка. Без да казва нищо, обвиняемият насочил в главата на Т. пистолета. Усещайки студенина в областта на слепоочието, мъжът се обърнал и инстинктивно избил пистолета от ръцете на подсъдимия.

Р.И. бил изведен от заведението. За случилото се бил уведомен собственикът на заведението. Пистолетът, който бил със заличени серийни номера, бил предаден на органите на МВР.

Подсъдимият И. е осъждан, като не притежава законно огнестрелно оръжие на територията на Република България. Съдът го е признал за виновен за извършените от него престъпления и му е наложил едно общо наказание от две години и шест месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Окръжен съд - Кюстендил.