Избрани Новини

Младежи от пет страни дискутираха проблема с насилието и агресията

Обсъдиха ролята на спорта за превенция на проблема

Младежката организация Pro Vision International събира млади хора от цяла Европа, обединени от спорта като метод за превенция на агресията и насилието сред младежи. В периода от 17 до 24 октомври се проведе младежки обмен Combating violence trough sport and education с младежи от Гърция, България, Румъния, Испания и Латвия. В българската група се включиха ученици от разложката гимназия.
Младежите имаха възможност да дискутират проблема с насилието и нарастващата агресия в училище и онлайн сред младите хора, както и ролята на спорта за превенция на проблема. Участниците представиха традиционни спортни игри от своите страни, както и играха заедно с ученици от разложката гимназия "Петър и Иван Каназиреви". Проведоха се турнири по волейбол и футбол, а всички младежи завършиха деня със спортен маратон "Заедно срещу насилието". Апелът на всички младежи е да не оставаме безучастни към проблема - да насърчим повече младежи да спортуват и да говорим за проблема.
Младежкият обмен се  реализира с финансовата подкрепа на програма Еразъм+ - програмата на Европейската комисия, която дава хиляди възможности за образование и обучение на млади хора.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)