Избрани Новини

Димитър Бръчков: Ще продължим да защитаваме инвестиции за пътната инфраструктура

"Приоритетно започваме с подмяна на остарелите ВиК тръби", допълни кандидат-кметът от ГЕРБ

Предвид амортизацията на водопроводната мрежа в Петрич, през следващия мандат приоритетно започваме с подмяна на остарелите тръби, за да стигнем до полагането на новата асфалтова настилка и най-важното да има дългосрочност в експлоатацията. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Петрич Димитър Бръчков.
Той припомни, че за Петрич са реализирани два защитени проекта пред МРРБ за подмяна на водопровод и цялостно асфалтиране на девет улици в Петрич - ул.“Пейо Яворов“, ул.„Яне Сандански“, ул.„Васил Кънчев“, ул.„Демир Хисар“, ул.„Кочо Мавродиев“, ул.„Тетово“, ул.„Капитан Джингаров“, ул.„Стоян Търнаджиев“ и ул.„Екзарх Йосиф“. Освен тях има положена нова асфалтова настилка върху още четири критични улици.
С финансирането от МРРБ и със собствени бюджетни средства са подменени над 6 000 линейни метра стари етернитови водопроводи. Новият асфалт в град Петрич за предходния мандат е 3,4 км.
„Обективната действителност е, че подобно цялостно полагане на нов асфалт по улици в града не е правено поне за последните 10 години“, посочи досегашният кмет на община Петрич и кандидат за втори мандат Димитър Бръчков.
През последните четири години с общински средства са реконструирани улици и в 16 села, което отчита над 6300 метра подобрена улична мрежа в селата. В шест села е положена нова асфалтова настилка, общо - 4 470 метра. „Ще работим с ясна визия и целенасоченост в тази посока в града и селата на община Петрич“, обобщи Димитър Бръчков.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)