Избрани Новини

Методи Чимев: Бистрица има потенциал да се развива в туризма

На срещата-дискусия с жителите присъстваха кандидатите за общински съветници от ГЕРБ и кандидатът за кмет

Ще водим активна политика в посока развитие на туризма. В управленската ни програма за следващия 4-годишен мандат сме заложили сондажи и разработване на минералния извор в село Бистрица. Това заявиха по време на открита среща-дискусия с жители на дупнишкото село Бистрица кандидатите за общински съветници от ГЕРБ и кандидатът за кмет инж. Методи Чимев. На предизборната среща присъства и народният представител Радослава Чеканска.

„Имало е комуникация през тези 8 години, откакто ние сме били в управление на Община Дупница, имали сме и проблеми, но винаги сме търсели и намирали решения“, каза по време на срещата Методи Чимев. Той заяви категоричната си подкрепа към кандидата за кмет на селото Кирил Огненски.

Като част от свършеното в населеното място инж.Чимев посочи ремонта и обзавеждането на детската градина и преустройството на горивната система за отопление на градината. Бяха отчетени още изградените две нови детски площадки за игра, ремонта и обновяването на площада в Бистрица. Предстои и промяна на водопровода в населеното място, а след това и преасфалтиране на уличната мрежа. Захранен с вода е и новият гробищен парк, а пропадналият път в центъра на селото ще бъде ремонтиран, след като са осигурени вече средства по трансгранично сътрудничество.

Кирил Огненски благодари на кмета Чимев и неговия екип за подкрепата досега. „Ние сме от различни партии, но в лицето на инж. Чимев през изминалите 4 години аз срещнах една огромна подкрепа. Длъжен съм да кажа, че през този мандат те доказаха, че са хора, на които може да се разчита и затова аз заставам зад тях. Това, което съм поискал за селото, е ставало“, посочи пред съгражданите си Огненски.

Кандидатът за съветник от Бистрица Гичка Михайлова заяви: „Искам вашата подкрепа, защото вярвам, че Бистрица може да стане разпознаваема туристическа дестинация. Бистрица има потенциал да се развива в туризма.“ Тя подчерта, че на територията на селото има вече действащи 3 къщи за гости, а скоро предстои и отваряне на един комплекс. „Това обаче не е достатъчно. Общите ни усилия трябва да се насочат в посока разгръщане на тази ниша, която може да даде силен тласък за развитие и да осигури препитание за всички“, посочи Михайлова.

Пред съгражданите си тя заяви категорично, че, ако бъде избрана за общински съветник, ще предоставя ежемесечното си възнаграждение от Общинския съвет за комунални и социални дейности в полза на населеното място.

Кандидатът за съветник Георги Караколев, който също е от Бистрица, отбеляза, че за селото предстоят още много хубави неща през следващите 4 години, ако продължи по същия начин да работи Община Дупница, със същия екип и кмет в лицето на инж. Методи Чимев.

Емил Гущеров бе категоричен, че листата на ГЕРБ е един екип от знаещи и можещи хора – хора на действието и работата. „Вашият избор на 27 октомври е много лесен. Номерът лесно се помни, защото е 43-тата седмица от годината. Подкрепете ни с номер 43 за кмет на община Дупница Методи Чимев и за листата със съветници на ПП ГЕРБ, а за кмет на населеното място с номер 70 – за Кирил Огненски“, призова досегашният председател на ОбС – Дупница и кандидат-съветник Емил Гущеров.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов