Избрани Новини

С вино, кестени и поезия започна празникът на брежанския кестен

Състоя се поетична вечер със стиховете на Дамян Дамянов и Надежда Захариева

В навечерието на Празника на брежанския кестен, едно красиво събитие събра десетки хора и напълни изложбената зала в кметството на Брежани, информират от Община Симитли.
Вино, кестени и любов имаше снощи на организираната поетична вечер със стиховете на Дамян Дамянов и Надежда Захариева. Специален гост на по чаша вино с жителите на село Брежани бе поетесата Надежда Захариева, а в магията на любовта, изразена с поезия, ни потопиха актьорите Бранимир Митов и Елисавета Георгиева.
След магичния рецитал специалният гост разказа интересни истории от миналото и живота на себе си и съпруга й Дамян Дамянов.
Надежда Григорова Захариева-Дамянова е българска поетеса и писателка. Израснала е в Сандански. Завършила е "Френска филология" в София. Майка е на 3 деца. Автор е на много любими на българина песни, като „Може би“ на група Сигнал, „Разпилей ме ти цялата“ на Лили Иванова и „Любовта е“ на Хайгашот Агасян. Надежда Захариева пише текстове за песни на редица фолк-изпълнители — Теодора, Кати, Райко Кирилов, Илия Луков и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов