Избрани Новини

В ПГРТО - Плевен представят книгата "Останете живи", посветена на каузата да се спре войната по пътищата

Изданието вече е част от библиотеките на десетки училища в страната

На 17 октомври, четвъртък, книгата "Останете живи" ще бъде представена пред учениците от Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен.

Зрелостниците ще научат от автора Георги Стоянов какво го е провокирало да направи книга за войната по пътищата. Пред момчетата и момичетата от ПГРТО ще бъдат представени статистическите данни, показателни за най-честите причини, водещи до пътнотранспортните произшествия в България, както и съвети за опасностите, които ги очакват на пътя и как да се предпазят от тях.

Апелът към младите хора по време на всички срещи, свързани с представянето на "Останете живи" продължава да е един и същ – да бъдат разумни, за да не станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя. Да изградят инстинкт за самосъхранение, прочитайки книгата. Да изградят инстинкт за съхранение и на чуждия живот.

Книгата "Останете живи", посветена на каузата да се спре войната по пътищата, вече бе представена в редица плевенски училища. Тя бе презентирана и стана част от училищните библиотеките още във Варна, Стара Загора, Горна Оряховица, Смолян, Велико Търново, Долна Митрополия, Тръстеник, Пордим, Царево, Приморско.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)