Блъснаха пешеходка в центъра на Благоевград

Потрошиха се водачи на АТВ, мотоциклет и леки коли

На територията на област Благоевград през уикенда станаха следните ПТП:

- На 11.10. около 16:00 часа в местността Старото гробе, землище на с.Буково, община Гоце Делчев, 21-годишен мъж от с.Буково, управлявайки АТВ  с неустановен номер и рама, губи контрол и се преобръща в дере. С разкъсно-контузна рана на главата, фрактура на носа, фрактура на гръден прешлен и фрактура на ребро е пострадал 21-годишният мъж. Настанен е за лечение в МБАЛ-Гоце Делчев без опасност за живота. Пробата за наличие на алкохол в издишания от него въздух е отрицателна.

- На 11.10. около 18:15 часа на ул.“Митрополит Борис“ в Благоевград лек автомобил „Опел Вектра“ с 56-годишен водач от Благоевград  е блъснал 50-годишна благоевградчанка, която е пресичала пътното платно на обозначено за целта място.Пешеходката е пострадала с контузия на тазобедрена става. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна.

- Вчера около 13:30 часа в местността Летището, землище на гр.Гоце Делчев, 25-годишен мъж от града, управлявайки  мотоциклет „Ямаха“, губи контрол и пада на земята. Водачът е пострадал с контузия на лявото рамо. Направената му проба за употреба на алкохол е отрицателна.

- Вчера около 13:30 часа между с.Игралище и с.Палат, община Струмяни, лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 49-годишен водач от гр.Сандански, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой навлиза в лентата за насрещно движение, пресича я и се блъска в крайпътни дървета. Водачът на автомобила е пострадал с фрактура на шест ребра.

- Вчера около 17:10 часа на ПП1 Е-79 в района на Симитли е станало ПТП, при което лек автомобил „Ауди“ с 55-годишен водач от Северна Македония, не спазвайки необходимата дистанция, блъска движещ се пред него и намаляващ скоростта си лек автомобил “Ситроен“, който от своя страна отскача и удря спрял пред него лек автомобил „Шкода Октавия“. При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са материални щети.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен