Избрани Новини

Камбитов: Ще обособим Академия за профилиране на специалисти в областта на машиностроенето

XYZ Академията ще дава възможност за обучение според индивидуалните изисквания и потребности

Кандидатът за трети кметски мандат в Благоевград д-р Атанас Камбитов и Иван Вълков, управител на компания в областта на индустриалните софтуерни решения, обсъдиха възможността за обособяване на XYZ Академия в Благоевград. Идеята е да бъде изградена модерна и съвременна материална база, която да дава възможност за обучение и профилиране на специалисти в областта на машиностроенето. Ще бъде осигурено оборудване с последно поколение техника за бързо и практическо усвояване на нови знания, а с обучението на кадри ще бъде ангажиран висококвалифициран екип.
XYZ Академията ще дава възможност за  обучение според индивидуалните изисквания и потребности на всеки курсист, като програмите ще са изцяло ориентирани към практиката. Курсовете ще са с различна продължителност и тематика,  включително стругарство, фрезоване, работа и програмиране на машини с ЦПУ, както и по-специфични теми в областта на мехатрониката, роботизацията, автоматизацията и др.
Подобна Академия за обучение на специалисти бе изградена през 2017 година в Икономическа зона София–Божурище. С обособяване на XYZ Академия ще бъде насърчено производството и икономиката в Благоевград и региона, а квалифицираните кадри ще могат да се реализират в бъдещата Индустриална зона в Благоевград.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)