Избрани Новини

Кандидатът за кмет на Община Банско от ГЕРБ Георги Икономов се срещна с учителската общност

"Защото образование и бъдеще за мен са синоними", заяви Икономов

Кандидатът за кмет на Община Банско от ГЕРБ Георги Икономов се срещна с учителската общност в града. "Защото образование и бъдеще за мен са синоними", заяви Икономов.
"Не е тайна, че Банско е сред малкото населени места в страната с положителен прираст и една от причините за това е изключително високото ниво на образование, което предоставяме на най-малките. Семействата могат да са спокойни, че избирайки града за свой дом, предоставят на децата си най-добрите възможности за развитие.
Заедно с екипа и кандидатите за общински съветници на ГЕРБ представихме основните пунктове в управленската си програма 2019-2023 в сектор “Образование”. Получихме полезни насоки и планираме да ги използваме при изпълнението.
Трите стълба на стратегията ни са:

- Поддържане на най-високо ниво на обучение във всички училища

- Подкрепа за иновациите в образованието

- Иницииране на активен диалог между бизнеса и професионалните средни училища
Каво още ни очаква:

- НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА
Нова детска градина за 100 деца (4 групи) ще отвори врати в Банско в началото на 2020 г. Проектът е съобразен с всички съвременни изисквания и осигурява пълноценно ежедневие на най-малките ни граждани.

- КРАСИВИ СГРАДИ
След емблематичното обновяване на фасадата на НУ “Св. Паисий Хилендарски” и реализираните проекти за енергийна ефективност на училищните сгради в Банско и Добринище, насочваме внимание към физкултурните салони и дворовете.

- БОГАТ УЧИЛИЩЕН ЖИВОТ
Ще продължим да развиваме голям набор от извънкласни дейности за всички възрасти. Ще оказваме подкрепа на изявените във всички сфери деца и младежи, в това число финансиране на участия в международни събития.

- ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УСПЕШНА РЕАЛИЗАЦИЯ
Отчитаме.че фирмите от различните сектори изпитват остра потребност от квалифицирани кадри, а професионалните училища, въпреки че са налични в града, не успяват да я задоволят. Трябва да намерим работеща формула, с която ще задържим младите в региона, и в същото време да дадем възможност за растеж на малките и средни предприятия в общината", допълни кандидатът за кмет на Община Банско Георги Икономов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов