Избрани Новини

"Толерантни всеки ден“ ще посети Благоевград

Демонстративната и дискусионната част започва в 12 ч. на Kart track FD Kart - Blagoevgrad

След редица събития през летните месеци, в началото на учебната година фондация „Вълшебен свят“ ще завърши кампанията си „Толерантни всеки ден“ с кръгла маса за младежи, пресконференция и картинг състезание в Благоевград. Инициативата се провежда с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по НПИМД по чл. 10а от Закона за хазарта, както и със съдействието на Община Благоевград, корпоративни партньори и приятели на фондацията.
В рамките на тазгодишното издание на проекта инициаторите вече проведоха 4 демонстративни събития в София и Пазарджик с младежи от цялата страна, а посещението в Благоевград ще бъде първото подобно в двугодишната история на инициативата. Пресконференцията ще се проведе днес от 11:00 часа в сградата на Община Благоевград, а демонстративната и дискусионната част започва в 12:00 на Kart track FD Kart – Blagoevgrad, като участието до запълване на квотата от 40 желаещи е безплатно за младежи от 15 до 29 години.
Една от основните цели на проекта, а и на фондация „Вълшебен свят“, е демонстрирането на социалноотговорно поведение и фокус върху превенцията на агресия и ограничаването на агресивните поведенчески модели сред младите хора. Част от проекта са не само демонстративните картинг състезания и дискусиите за толерантност, но и серия ведеоклипове, които споделят добрия пример. В каузата наскоро се включи и най-добрият ни мотоциклетист Мартин Чой, който сподели своите съвети към младежите в специално видеообръщение.
Инициативата „С усмивка“ стартира през 2018, като част от нея беше проектът „НЕ на агресията по пътя“, в рамките на който младежи между 15 и 29 години от София и Стара Загора съчетаха теоретически и практически обучения срещу агресивното шофиране. Кулминацията на кампанията беше мащабният спортен празник „С усмивка“ през септември в столицата, в който се включиха редица известни имена от спорта и шоубизнеса начело с Димитър Бербатов и Ник Левентис.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)