В Историческия музей в Разлог се проведе урок по родолюбие

Бе показана изложба на оръжия и униформи, съхранявани в музея в Благоевград

Днес, по повод празника на град Разлог, в Историческия музей се проведе урок по родолюбие. Събитието е част от проявите, посветени на празника на Разлог и отбелязването на 107 години освобождение от турско робство.
Гости на събитието бяха инж.Венцислав Гърменов - временно изпълняващ длъжността кмет на община Разлог, жители и гости на града, Дневен център - Разлог, възпитаници на училищата и детските градини в града.
Урокът откри директорът на музея Христина Манова, която поздрави присъстващите и им разказа за събитията от 1912 г. Програмата започна с химна на България и поздрав от децата от ОДЗ - Разлог, група „Дечко“ с ръководители Оляна Тумбева и Светла Копанарова.
Специален гост на открития урок бе д-р Кирил Алексиев - директор на Регионален исторически музей - Благоевград и член на НД „Традиция“. Той показа видовете оръжия и униформи, използвани по време на Балканската война и разказа за тях. В края на събитието д-р Алексиев  възпроизведе няколко изстрела и по този начин децата успяха да се потопят в атмосферата на събитията. Гостите на музея с интерес разгледаха изложбата на оръжия и униформи, съхранявани във фондовете на музея в Благоевград.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"