Избрани Новини

"Малешево пее и танцува" втори ден вече!

Микрево посреща изпълнители, ценители и любители на фолклорното изкуство от цял свят

Международния фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува" - Микрево продължава вече вторли ден.

По време на трите фестивални дни 4, 5 и 6-ти октомври китното малешевско с.Микрево за пореден път посреща много изпълнители, ценители и любители на фолклорното изкуство от цял свят.

Новост в тазгодишното издание на фестивала е излъчването на живо на конкурсната програма и концертите във фейсбук страницата на фестивала.

За всички, които обичат фолклорното изкуство, но нямат възможност да присъстват лично на фестивала, информираме, че тази година вечерните концерти ще бъдат директно излъчвани по телевизия ФЕН ФОЛК ТВ, а репортажи от фестивалните дни ще бъдат излъчвани по ФЕН ТВ и ФЕН ФОЛК ТВ, както и в официалния You tube канал на Фен Фолк ТВ.

Ето и предварителната програма за излъчванията по телевизията:
5.10.2019 г.(събота), начало 19:00
6.10.2019 г.(неделя), начало 18:30

Изпълненията на участниците в конкурсната програма на МФФ "Малешево пее и танцува" се оценяват от професионално жури съобразно категорията и възрастовата група, в която попадат.

Председател на журито на шестнадесетото издание на МФФ "Малешево пее и танцува" е доц.д-р Наталия Рашкова - етномузиколог, доктор по изкуствознание, доцент в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, ръководител на Секция „Етномузикология и етнохореология“.

Членове на журито са:
- Кирил Апостолов - автор на редица музикално-танцови постановки и дългогодишен хореограф на ансамбъл „Пирин“ - Благоевград;

- д-р Петьо Кръстев - композитор и диригент;

- Илиана Найденова - народна певица, вокален педагог, автор и водещ на ТВ поредица „Фолклорът";

- Любомир Марянски - хореограф-режисьор, арт мениджър на МФФ „Малешево пее и танцува“ и главен художествен ръководител на ансамбъл „Малешевци“ при НЧ „Братя Миладинови“ - с.Микрево и ансамбъл „Веселие“ - Симитли.

Тази година в състава на журито специално участие взема Дорота Маерчик - фолклорист от Полша.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)