Македонец се призна за виновен в престъпление

Подсъдим е за монтиране на технически средства на банкомат в Хаджидимово

Гражданинът на Република Северна Македония Р.Х. се призна за виновен за извършено от него престъпление и се споразумя с Окръжна прокуратура – Благоевград да му бъде наложено наказание от единадесет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок (по чл. 249, ал. 3, пр. 2, вр. чл. 20, ал. 2 от НК).

На 27.09.2014 г. в Хаджидимово, в съучастие с Г.П., той монтирал технически средства на АТМ-устройство. Банкоматът бил разположен до входа на банка „ДСК“ ЕАД на ул.„Васил Левски“. В рамките на две минути Р.Х. поставил пластмасов декоративен панел с монтиран слот за магнитни карти и магнитна глава върху него. Друг такъв бил с монтирани акумулаторни батерии и платка на записващо мултимедийно устройство.

Единият панел бил поставен вместо идентична на външен вид отливка като вход за карти с магнитна лента в кабината на действащия банкомат. По този начин се целяло придобиване на информация за използваните на АТМ-устройството банкови карти. Вторият панел бил монтиран над клавиатурата на банкомата за записване на данни за PIN-кодовете на картите.

Одобреното от съда споразумение е влязло в сила.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"