Увеличават заплатите на учителите и държавните служители през 2020 г.

10% по-високо възнаграждение ще има в бюджетния сектор

През 2020 година ще продължи увеличаването на заплатите за учителите. Освен това се предвижда 10% увеличение на възнагражденията в бюджетния сектор. Новината съобщи финансовият министър Владислав Горанов, който коментира проекта за Бюджет 2020 г., информира tribune.bg.
„За увеличение с 10% на заплатите в бюджетната сфера е намерил място в проекта на новата рамка. Стратегията за удвояване на учителските заплати се движи също в новия бюджет. Това са двете сигурни неща, които ще видите в новия бюджет“, обяви финансист №1 на България.
За септември месец бюджетният излишък е 150 милиона лева. Това увеличава общото превишение на приходите над разходите за деветмесечието до малко над 1 милиард и 200 милиона.
„Както знаете, голяма част от инвестиционните разходи са струпани в края на годината, така че очакваме бюджетът да не ни изненада в отрицателен аспект“, коментира Горанов
Горанов припомни, че все още се изготвя финалният вариант на държавния бюджет за следващата година и е рано да се коментира.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"