Таня Мир представя новата си книга "Легенди от Белинташ“

Събитието е днес от 18:30 ч.

Таня Мирчева е автор на фентъзи повестта „Откритие“, която бе отличена с националната литературна награда „Еквалибриум 2017“, имаща за цел да подпомага младите български писатели. През миналата година по повестта „Откритие“ беше заснет пълнометражен игрален филм, който през декември ще бъде прожектиран  в кината в цялата страна.
Съвсем скоро излезе от печат втората й книга „Легенди от Белинташ“, чиято премиера в Благоевград ще бъде днес от 18:30 ч. в читалище „Никола Вапцаров“.
Водещ на събитието ще бъде писателят Спасимир Тренчев, а откъси от книгата ще представи актьорът Светлин Къров.

24-годишната Таня Мирчева (с псевдоним Таня Мир) е родена и живее в София. Възпитаник е на 105 СОУ “Атанас Далчев” и 9-та Френска гимназия “Алфонс дьо Ламартин”, в момента изучава “Право” в СУ “Св. Климент Охридски”. Литературата е нейното хоби и призвание. Пише и поезия, и проза. През 2014 г. съвместно с Лили Вълчева създава сайта “Родна литература”, посветен на българската литература и личностите, оставили трайна следа в нея. През 2017 г. отново заедно с Лили Вълчева излиза от печат поетичната им книга “Рисуваме вятъра”.
Повестта "Легенди от Белинташ" е насочена към популяризирането на някои позабравени, но изключително интересни легенди от българските земи, за които си струва да знаем.
Подробна информация за книгата и събитието ще откриете на следните линкове:
https://www.meridian27.com/author/tanya-mir
https://www.meridian27.com/book/legendi-ot-belintash
https://www.meridian27.com/article/antichnost-i-savremie-v-legendi-ot-belintash-na-tanya-mir
https://www.facebook.com/events/390146638272046/Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"