Избрани Новини

Проект "Остани чист, кажи НЕ на корупцията" реализираха в ГКПП Гюешево

Студенти от четири университета проведоха анкети

Директорът на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР старши комисар Румен Ганев и колегата му от МВР на Република Северна Македония Деян Андонов, доброволци от четири университета  - Академията на МВР, Югозападния университет - Благоевград, Русенския университет „А. Кънчев“ и от Държавния университет - Скопие,  като партньори по проекта  „Остани чист, кажи НЕ на корупцията“, проведоха анкета сред преминаващи през ГКПП - Гюешево.

Партньорството между Република България, Република Северна Македония, Република Гърция, Република Сърбия и Република Румъния е по антикорупционния проект  и цели пресичане на корупционно поведение, информиране на гражданите за техните права, начини за реакция и повишаване на доверието у гражданите към дейността на държавните структури.

Проектът стартира през месец юни тази година и е подкрепен и от синдикатите в МВР. От анализа на събраните данни е направен изводът, че за пресичането на корупционни прояви добър ефект би оказало изработването на мобилно приложение, чрез което бързо да се  сигнализира при евентуални прояви на корупция. Приложението ще бъде изградено в партньорство с Русенския университет и в най-скоро  време ще бъде факт, съобщи директорът на „Вътрешна сигурност“.

Ганев подчерта, че превантивната програма ще бъде насочена и към млади хора, завършващи средно образование, а Кюстендил ще е домакин на обучението им. Считаме, че тази група младежи са много важни по отношение на превенцията на корупцията, сподели ст. комисар Ганев. Той и Деян Андонов се срещнаха с ръководството на Община Кюстендил и благодариха за партньорството.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)