Избрани Новини

С дефиле на състави от Гърция и България продължиха "Балкански игри"

Това е второто издание на фестивала, който се осъществява по проект "Култура без граници“

Вторият ден на фестивала "Балкански игри" в Благоевград започна с дефиле на децата от фолклорните ансамбли от България и Гърция! Площад "Македония" днес ще бъде отново ще бъде празничен!

Това е второто издание на фестивала „Балкански игри“, който се осъществява по проект „Култура без граници“. Той се провежда в рамките на два дни на площад „Македония“ в Благоевград.
Фестивалните дни са арена за споделяне на етнокултурното, музикално и танцово многообразие на България и Гърция. Жителите и гостите на града ще имат възможност да се насладят на богата програма, наситена с много музика, песни и танци в различни жанрове. Ще има демонстрации на арт ателиета с възможност за ръчна изработка на сувенири, развлекателни дейности за създаване на приятелства, фолклорни надигравания, арт инсталации и пленери, улични дефилета на участниците, представяне на възможностите за туризъм чрез виртуална реалност и много други забавления. Във фестивала участват деца от ЦЛРТБ, различни творчески школи, както и таланти от съседна Гърция.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов