Избрани Новини

Условна присъда получи пиян шофьор

Крими

27-09-2019, 18:31

Снимка:

ПРБ

Автор:

blagoevgrad.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пиян шофьор се заби в офис

Дрегерът отчел 3.78 промила алкохол

Районна прокуратура - Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по водено бързо производство срещу Л.С. (на 49 години) за шофиране на МПС след употреба на алкохол – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

На 3.09.2019 г. М. управлявал лек автомобил „Мерцедес“, като пътувал от Кюстендил към с.Лозно. В един момент, в близост до цех „Радостина“, той забелязал насрещно движещ се автомобил „Опел“, който често сменял лентите без основателна причина. При разминаването на двете МПС, същият опасно го приближил, с което създал предпоставка за пътно транспортно произшествие. Свидетелят на случващото се подал сигнал за инцидента на телефон 112.

В хода на разследването е било установено, че водачът на лекия автмобил „Опел“ е Л.С. Той преустановил движението на управлявания от него автомобил, след като го ударил в кофа за смет и нанесъл щети на спряна на пътното платно друга кола. Във видимо нетрезво състояние, с голяма трудност водачът излязъл от МПС. Пристигналите на място полицейски служители го тествали с техническо средство, като индикаторната скала на уреда отчела 3.78 промила алкохол.

В съдебно заседание е било сключено споразумение между Районна прокуратура - Кюстендил и защитата на подсъдимия Л.С., което е било одобрено от съда. Наложеното му наказание е една година и осем месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 200 лева. Той е лишен и от правото да управлява МПС пред следващите осемнадесет месеца.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов