Избрани Новини

Разследват медицинска сестра, обрала труп

Крими

27-09-2019, 10:16

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мародерството е извършено в болницата във Велико Търново

Разследват медицинска сестра от областната болница във Велико Търново,  обрала труп. Дръзката кражба е от края на февруари тази година. Оказва се, че на починал мъж в урологията е задигната дебитна карта, от която са източени 1200 лева. Основен заподозрян от следствието, прокуратурата и роднините на покойника е медицинска сестра.

Установено е, че едната дебитна карта на пациента е изчезнала, а пин кодът бил записан при личните му документи. Семейството на починалия подало сигнал до банката и полицията за кражба. Въпреки блокирането на дебитната карта, от нея е изтеглена солидна сума. Подозренията на близките водят до медицинска сестра от урологията. Портмонето на собственика било в болничната стая. Разследващите стигнали до медицинската сестра Мария Семова, която е засечена от камерите на банкомат да тегли пари от картата на починалия в два поредни дни. Пред следователи Семова заявила, че пациентът ѝ предоставил картата с пин кода, за да ѝ услужи с пари, които ѝ трябвали.

От управата на болницата излязоха с писмена позиция, в която се казва, че при доказване на вина от съда, служителката ще бъде дисциплинарно уволнена. Окръжната прокуратура е прехвърлила разследването на Районната във Велико Търново по компетентност. Образуваното досъдебно производство е за кражба. Предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода до една година или поправителен труд.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов