Избрани Новини

Задържаха обявен за издирване, заплашил жена с убийство

Крими

26-09-2019, 14:01

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Арестуваният плашил съпруга и бащата на жената, че ще я залее с киселина

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново взеха мярка за неотклонение задържане под стража на мъж, отправил закани за убийство. Обвинението срещу Р. Р. е за това, че в периода от 28 - 29.07.2018 г. в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, се заканил на С. Ш. с убийство и това заканване възбудило у жената основателен страх от осъществяването му. В рамките на два дни мъжът отправил заплахи, че ще заколи жената вечерта, а на два пъти заплашил, че ще я залее с киселина.

По същото време, в Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия се заканил на мъжа на пострадалата с убийство на съпругата му с думите  „ще убия жена ти, животът й ще свърши, ще я залея с киселина“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му. И за това, че на 28.07.2018 г. в гр. Велико Търново се заканил на бащата на пострадалата с убийство на дъщеря му – че ще я унищожи и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност лицето да се укрие или да извърши престъпление, предвид обстоятелството, че същият  се е укрил след деянието и е бил обявен за общодържавно издирване, поради което съдът уважил искането на Районна прокуратура – Велико Търново и взел мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Р.Р.

Разследването продължава под ръководството на ВТРП.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов