Избрани Новини

13 са кандидатите за кмет на Благоевград

Атанас Камбитов, който има два мандата зад гърба си, отново бе номиниран от партия ГЕРБ

13 кандидати за кмет на Благоевград бяха регистрирани в общинската избирателна комисия, предаде БНР. Двама от тях са независими, като единият днес беше заличен заради дублиране на имена в подписката, необходима по закон. Около четиристотин са имената в листите за общински  съветници, регистрирани от 30 партии и коалиции.

До късно снощи е продължила работата  на Общинската избирателна комисия по регистрацията на участниците в местния вот. Броят на кандидатите  за кмет е рекорден, заяви Мартин Бусаров.

Бивш областен управител  и заместник кмет от ГЕРБ, трима общински съветника и  няколко известни бизнесмени също се включват в надпреварата за кметското място.

БСП не издигна своя кандидатура, а подкрепи  единият от двамата  независими кандидати. Другият  отпадна  още преди старта. Александър Стамболийски, председател на Съюза на българските транспортни работници, който вчера беше регистриран в условията на неприключила процедура, днес беше заличен:

Атанас Камбитов, който има два мандата зад гърба си и отново бе номиниран от партия ГЕРБ, днес подписа предизборно споразумение с КНСБ, а вицепрезидента Пламен Нанков определи партньорството като „добър модел на сътрудничество“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов