Избрани Новини

Кметът Камбитов инспектира светофарната уредба при квартал "Струмско"

Днес светлинната сигнализация ще бъде въведена в експлоатация

Кметът д-р Атанас Камбитов инспектира на място изградената светофарна уредба на кръстовището при квартал „Струмско" в Благоевград.
Днес светлинната сигнализация ще бъде въведена в експлоатация, за да облекчи автомобилния трафик и да улесни шофьорите, които преминават през едно от най-натоварените кръстовища в областния център.

"Откриваме светофарната уредба на входа на квартал Струмско и следим трафика. Този проект е изключително важен за всички жители и гости на Благоевград. Много пъти получавахме такива молби от граждани, това беше едно от основните желания на хората и в инициативата "Ти предложи! Кмете, направи", каза кметът д-р Атанас Камбитов.
Той призна, че Община Благоевград е обсъждала многократно идеята за монтиране на подобна светофарна уредба на въпросното кръстовище, но съгласуването с други институции отнело време.

"Днес, след дълги съгласувателни процедури, откриваме тази светофарна уредба. Вярвам, че тя ще облекчи трафика и ще допринесе за сигурността на шофьорите", допълни д-р Камбитов.

Той увери, че през следващите 15 дни ще бъде направен подробен анализ на работата на светофарите.

"Ще следим трафика и натоварванията в час пик, за да сме сигурни, че няма да се образуват тапи. Този анализ ще ни помогне да организираме най-оптимално работата на светофарите", бе категоричен кметът на Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов