Избрани Новини

Деца от Банско и Добринище изписаха 60 табели с еко-послания (снимки)

Икономов: "Няма по-голяма мощ от общите призиви на нашите деца, за които природата е единствен дом"

Децата от училищата в Банско и Добринище се включиха масово в изписването на 60 табели с еко-послания, които заедно с Георги Икономов, поставиха по дърветата в Национален парк „Пирин”.
Като част от инициативите на Общината по проект „неРазделно Банско”, бяха изработени дървени табели, на които учениците запечатаха призивите си към хората, които отдъхват в гората, правят пикници и биваци и оставят след себе си грозна следа. Начално училище „Св.Паисий Хилендарски”, Средно училище „Неофит Рилски”, Гимназия по електроника и електротехника, Гимназия по горско стопанство и Основно училище „Климент Охридски” в Добринище със свои представители бяха на импровизиран поход в Национален парк "Пирин", за да поставят табелите. Те се радваха на присъствието на Георги Икономов, който използва всеки свободен момент да бъде сред природата и е ревностен защитник на любимата си планина и посрещнаха с овации думите му:
"Няма по-голяма мощ от общите призиви на нашите деца, за които природата е единствен дом. Няма по-силен учител от собствената ни съвест, че опазването й зависи от нас самите. Освен от уважение и обич, природата не се нуждае от нищо друго, което носим със себе си. Нека това се превърне в традиция и да опитаме да чуем децата си, които с изработването на табелите  заживяват с посланията им."Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)