Избрани Новини

Играчи на Спартак 1919 (Плевен) с гол и асистенция за националния отбор на България

Юношеският национален отбор загуби втория си мач от двете проверки с връстниците си от Словакия

Юношеският национален отбор на България до 16г. загуби втория си мач от двете проверки с връстниците си от Словакия с 4:2. Двубоят се игра вчера в "Домът на Футбола".

В първите 11 излезнаха двама играчи на Спартак 1919 - Красимир Тодоров и Теодор Георгиев.

За съжаление, до 30-тата минута на срещата, нашият отбор изоставаше с 3:0. Димитър Иванов отбеляза за 3:1, като Красимир Тодоров асистира за гола му. Иванов стреля от дистанция с хубав и премерен удар, подобно на предното си попадение за България. Теодор участваше дейно в изграждането на атаките и имаше няколко добри отигравания в средата на терена.

През втората част в игра влезнаха Йордан Желев и Георги Радев. При 4:1 Желев получи възможността да изпълни пряк-свободен удар от около 20м. С мощ и прецизност, той успя да "пусне" топката покрай стената и да матира вратаря на гостите. Това е първи гол за Йордан Желев с националната фланелка. Пред него се откри още една възможност минути преди края на срещата, когато бе изведен сам срещу вратаря, но стража на словаците бързо и умело го затвори и предотврати нов гол в своята врата. Георги бе постоянно активен в атаката на България, успявайки да центрира няколко пъти в полето на словаците, но без особен резултат.

Националите ще тренират днес и утре, а рано сутринта в неделя заминават за Черна Гора, където ще изиграят още два приятелски мача, съобщават от Спартак 1919.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов