Избрани Новини

Инспектираха ремонта на тренировъчното игрище към стадион "Спартак“

Присъстваха представители на БФС

Кметът на Община Сандански Кирил Котев, в присъствието на председателя на ОС на БФС - Благоевград Александър Кабзималски и представителя на фирмата-изпълнител Братан Братанов  инспектираха дейностите по реновацията  на тренировъчното игрище към стадион „Спартак“.
По време на огледа стана ясно, че изкуствената настилка вече е произведена, която е една от най-висококачествените, покриваща всички изисквания на ФИФА.

Град Сандански е третият град в България, който ще има инвестиция на БФС по програма „Fifa Forward“, което ще създаде максимален комфорт по време на тренировки и турнири и ще стимулира децата и младежите да спортуват. Стойността на проекта е 420 хил.лв., като освен подмяната на целия терен, ще бъде ремонтирана дренажната и поливната системи, ще се подобри осветлението и ще се ремонтират оградите. След завършване на основата ще бъде инсталирана и новата настилка.
Кметът Котев изрази благодарността си към БФС, че са избрали Сандански за реализацията на проекта и са оценили възможностите и потенциала на града. Той подчерта, че старата настилка, която в момента се сваля, ще бъде използвана за други игрища – в IV ОУ „Св.Св. Козма и Дамян“, III ОУ „Христо Ботев“ и други футболни терени.
Председателят на ОС на БФС - Благоевград Александър Кабзималски поздрави кмета Котев, че е успял да се пребори с другите градове, и че именно в Сандански, където растат таланти, ще се обнови и реновира тренировъчното игрище.
Представителят на фирмата-изпълнител Братан Братанов благодари на кмета за вложените усилия град Сандански да има терен, който да покрие всички нужди на детско-юношеската школа и на мъжкия отбор на ОФК Вихрен.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов