Избрани Новини

С цветна релефна карта на България посреща музеят в Благоевград (снимки)

Новореализираният проект се нарича "България в мащаб“

Регионален исторически музей м Благоевград вече посреща посетителите си по един нов, цветен и интерактивен начин с новореализирания проект „България в мащаб“.
Основната му идея е да пресъздаде България в относителна географска точност и да осигури по- сериозна нагледност в разработването на учебните уроци по география, история, „Човекът и обществото“ и „Човекът и природата“.
В работата си с училищата и малките посетители, музеят винаги представя на първо място както образователно, така и занимателно съдържание. Целта е децата да имат възможност да погледнат на България не само като абстрактно понятие за Родината, но и да имат възможност да я видят от „птичи поглед“. С редица занимания искат да провокират техния интерес и да ги въвлекат в по-сериозни познавателни занимания.
В изпълнението на проекта основна роля има Илия Гоцков, зам.директор и уредник в отдел „Художествен“ на музея. Неговата отдаденост към осъществяването на „България в мащаб“ зарази и други служители на музея. Работата продължаваше дори и в почивните дни, независимо от августовските жеги и неочакваните летни дъждове и намери ефектния си финал месец предсрочно.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов