Избрани Новини

Ангел Бончев представя в Благоевград филма си "Светителят хирург“

Посветен е на Свети Лука Войно-Ясенецки

Журналистът Ангел Бончев ще представи в Благоевград своя филм  „Светителят хирург“, посветен на Свети Лука Войно-Ясенецки, отдал своя живот в служение на Бог и страдащите хора - като духовник и лекар.  
Лентата ще бъде прожектирана днес от 18.30 часа в зала "Яворов". Входът е свободен за всички посетители. 

Свети Лука Кримски е сред водещите хирурзи на миналия век благодарение на откритията и разработките му в сферата на местната упойка (т.нар. регионална анестезия) и гнойно-тъканните процеси. Заради ширещата се бедност и огромната му любов към страдащите, той всеки ден по един час безплатно е преглеждал пациентите без средства и никога не е отпращал нуждаещ се. Светителят е правил хиляди операции и всички до една са били успешни. Чрез него Бог е изцелил хиляди човеци. Св.Лука винаги започвал операция с молитва и правел кръстен знак на пациента. Във филма са представени негови близки, роднини, но и пациенти, които е излекувал с медицинските си умения и Божията сила, някои от които е спасил от сигурна смърт. Автор, оператор и режисьор на лентата е водещият на новините на Тв Европа Ангел Бончев.
Филмът „Светителят хирург“ бе сред отличените на конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ на Общинския съвет по наркотичните вещества - Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)