Избрани Новини

Д-р Атанас Камбитов бе отличен в конкурса "Кмет на годината“

Получи приз в категория “Социална община“

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе отличен с приз в категория „Социална община“ в конкурса „Кмет на годината“, организиран от Портала на българските общини КМЕТА.БГ. Наградата бе връчена на официална церемония в НДК от Ваня Манoва, мениджър в „MasterCard“.
„Благодаря за наградата! Всички ние строим ежедневно, строим детски градини, училища, спортни зали, плувни басейни, площади, улици, паркове, депа, пречиствателни станции. Правим го, за да подобряваме условията за живот в нашите общини! Това, което засяга обаче най-пряко най-уязвимата част от българското общество, а именно хората в нужда, е социалната политика. Тези хора имат нужда, различна от тази на всички останали. Радвам се, че оценихте целенасочената политика на Община Благоевград в тази посока. Има за какво да получим наградата!
Ежегодно дофинансираме програмата „Личен асистент“, така че да обхванем абсолютно всички хора, които се нуждаят. Дългогодишна практика на Общината е и да финансира на 100% двойките с репродуктивни проблеми, независимо от броя на опитите, независимо от възрастта.
Спортните бази са безплатни за клубовете. Гордеем се и с това, че първи в страната построихме 183 нови, напълно обзаведени социални жилища по ОП „Региони в растеж“. Това е много малка част от нещата, които правим.
Благодаря на премиера и на правителството за оказаната подкрепа! Благодаря и на Благоевград, обичам Ви!“ - каза в част от словото си кметът д-р Атанас Камбитов.
Той засвидетелства и благодарност на управителя на Портала на българските Общини КМЕТА.БГ Боян Томов за организирания конкурс, чрез който се показват усилията и резултатите на кметовете на общини в България.
Д-р Атанас Камбитов е носител на множество награди в едноименния конкурс. Сред тях са „Кмет на гражданите“, Кмет на месеца“, и „Кмет на месец април” в категория „Сигурност”. През 2016 година д-р Камбитов е обявен за „Кмет на годината“.
По традиция кметските Оскари събраха елита на държавата, за да бъдат аплодирани най-достойните градоначалници.
Сред гостите на церемонията бяха министрите Петя Аврамова, Николина Ангелкова, зам.министърът на спорта Стоян Андонов, представители на европейски и български институции, министри, бизнесмени, представители на неправителствения сектор.
Присъства и председателят на Общински съвет Радослав Тасков.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)