5 600 ученици влязоха в класните стаи на училищата в община Петрич (снимки)

Кметът Бръчков откри учебна година в Четвърто основно училище "Христо Смирненски"

446 са първокласниците в община Петрич за учебната 2019/2020 година. Кметът Димитър Бръчков и председателят на Общински съвет Георги Тренчев откриха новата учебна година в Четвърто основно училище "Христо Смирненски", където в класните стаи влязоха 81 първокласници. В поздравителните си думи кметът посочи, че първият учебен ден носи надежда и светлина за всички. По-късно той присъства и на откриването на учебната година в Професионална гимназия по икономика и туризъм "Проф. д-р Асен Златаров", в която през тази година ще се обучават 506 ученици, от които 104 новоприети осмокласници.

"Новите предизвикателства са пред Вас, уважаеми ученици! Бъдете упорити, отговорни и се отнасяйте уважително към труда на учителите! Бъдете пример, бъдете сигурният път на България!", се обърна към учениците кметът Димитър Бръчков.

За днешния празничен първи учебен ден отново във всяко училище на община Петрич имаше представител на Общинска администрация, който да поздрави учениците и учителите. Народният представител Георги Динев присъства на откриването на учебната година в Трето основно училище "Гоце Делчев", а заместник-областният управител Антоанета Янчева в ПГМЕТ "Юрий Гагарин". На добър час, скъпи учители и ученици!