Избрани Новини

184 първокласници прекрачиха за първи път прага на свищовските училища

Мисия

16-09-2019, 17:20

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гости на празника бяха депутатът д-р Станислава Стоянова и банкерът Левон Хампарцумян

      Първият учебен ден на 2019 година започна тържествено във всичките десет училища на територията на община Свищов. За пореден път прага на своите училища прекрачиха малки и големи, а най-развълнувани от тях бяха  първокласниците, които тази година в община Свищов са 184 на брой. По традиция националните флагове гордо се развяха на фона на химна на Република България, а всичките 2658 ученика, заедно със своите учители и родители с трепет очакваха първия училищен звън. 

Днес в Свищов бе открита учебната година и в СА „Д. А. Ценов». Скъпи гости на откриването в Академията бяха народният представител от 44-то Народно събрание д-р Станислава Стоянова и банкерът Левон Хампарцумян. Общинското ръководство уважи празника на свищовското висше учебно заведение, а кметът Генчо Генчев връчи ежегодната наградата на Общински съвет – Свищов, за отличник на випуска, на Ивана Пламенова Димова, специалност „Стопански и финансов контрол“.

За поредна година всички училища и детски градини на територията на Общината получиха поздравителни адреси от народния представител Станислава Стоянова, кмета на Свищов Генчо Генчев и председателя на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)