Избрани Новини

Гоцеделчевци се включват в "Да изчистим България заедно"

Община Гоце Делчев ще извози събраните отпадъци

Община Гоце Делчев за поредна година се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“. 
Целта на кампанията е събиране на възможно най-голямо количество отпадъци, които замърсяват природата и транспортирането им до Регионалното депо за неопасни отпадъци, както и мотивиране на голям брой хора за участие в акции за почистване
Община Гоце Делчев подкрепя инициативата и подсигури на всички участници в кампанията по почистването на града полиетиленови торби и ръкавици.
По населени места можете да се обръщате към кметове и кметски наместници за снабдяване с чували и ръкавици, както и за помощ при извозването на събраните отпадъци.
Призоваваме тези, които подкрепят инициативата и се включат в почистването, да спазят тези основни правила:
• Всички събрани битови отпадъци изхвърляйте в съдовете за смет, а когато се запълнят ги събирайте в чували, които поставяйте на удобно за извозване място.
• Кастренето и орязването на клони да не се извършва безконтролно –Общината трябва да бъде уведомена предварително, където това се налага. Клоните да се събират на подходящи и удобни за извозване места.

Община Гоце Делчев има възможност да извози събраните отпадъци, като при необходимост е нужно да се позвъни на телефон 0888 006 080.
Обръща се се към ръководителите на предприятия, учреждения и фирми да направят необходимата организация и да включат своите служители за участие в инициативата, като почистят прилежащите територии около своите офиси и сгради.
Призовава домоуправителите в жилищните блокове също да се обърнат към своите съседи и да излязат да почистят около блоковете си, както и да оформят зелените пространства около тях.
Искрено се надяват, че повече хора ще вземат участие в кампанията „Да изчистим България заедно“ 2019 г., защото грижата за околната среда и чистотата на населеното място, в което живеем, е отговорност на всеки един от нас.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов