Старинният и модерен Благоевград очарова дипломати (снимки)

Втори ден Дипломатическият корпус е на посещение в града

Ръководителите на дипломатически мисии и представителства на международни организации, които вчера пристигнаха в Благоевград, посетиха културно-исторически обекти във възрожденския квартал „Вароша“. Домакинът на Корпуса, кметът д-р Атанас Камбитов, организира опознавателна обиколка, като им представи Измирлиевата къща, обновената галерия „Свети Лука“, както и Регионалния исторически музей, където бе подредена изложба. На площад „Народни будители“ творците от танцова формация „Астра“ бяха подготвили специална програма. Преди обиколката на възрожденския комплекс дипломатите се запознаха с историята и дейностите на ЮЗУ „Неофит Рилски“, представени им от проф. д-р Борислав Юруков.
Освен от кмета д-р Атанас Камбитов, дипломатите бяха придружени и от областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателя на общински съвет Радослав Тасков и заместник-кметовете на общината.
Представители на делегацията споделиха отличните си впечатления от града и заявиха намерение отново да посетят областния център.
Специално за дипломатите, кметът на Благоевград бе организирал и стилен прием в Дома на младостта.
Посещението на Корпуса в Благоевград е организирано със съдействието на Министерството на външните работи.
То е с опознавателна цел, в основата на която е представянето на външнополитическите приоритети и запознаването с туризма, икономиката, образованието, културата и местното самоуправление.
Вчера делегацията пристигна на обновения площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград. Гостите разгледаха централната градска част и посетиха храма „Въведение Богородично“.

Предишната визита на ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации е осъществена в края на 80-те години на миналия век.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"