Избрани Новини

Ще чистят Пирин планина два дни

ДНП “Пирин” подкрепя инициативата "Да изчистим България заедно”

Дирекция “Национален парк “Пирин” подкрепя инициативата „Да изчистим България заедно” и организира почистване на подходите към защитената територия, кътовете за отдих и част от туристическите пътеки в планината, в партньорство с туристически дружества, училища и неправителствени организации от прилежащите на парка общини.

На 13 септември паркови служители и членове на клуб „Пирински стражи” към 3-то ОУ "Братя Миладинови" – гр.Гоце Делчев ще почистят туристическите пътеки от хижа "Вихрен" към езерата Муратово и Рибно езеро в Бъндеришки циркус.

На 14 септември всеки желаещ може да се включи в кампанията на следните места:
Парков участък „Вихрен“, Банско – сборен пункт Посетителски информационен център на НП „Пирин” в Банско, ул.Пирин № 108, начален час 9.30.
Парков участък „Баюви дупки“, Разлог – сборен пункт в местността Бетоловото (началото на пътя за хижа Яворов), начален час 9.30.
Парков участък „Безбог“, Добринище – сборен пункт хижа Безбог, начален час 9.30.
Парков участък „Синаница“, Кресна – сборен пункт офис на паркова охрана в Кресна, ул.Македония №194, като ще почистват местностите Пешерата и Буката, начален час 9.00.
Парков участък „Каменица“, гр.Сандански – сборен пункт водохващането в местността Мозговица, начален час 10.00.
В деня на кампанията на участниците ще бъдат раздадени ръкавици и чували, осигурени от Министерството на околната среда и водите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов