Избрани Новини

За първи път в Благоевград! Непрофесионални актьори играят Шекспир

Премиерата е на 14 септември от 18:30 часа

5 жени и 1 мъж - всеки от тях с различна професия, начин на живот и възраст. Деси, Ива, Мария, Милена, Снежи и Ники ще влязат в ролите на Макбет, лейди Макбет, Ричард 3, лейди Ана, Дойката и Жулиета. За 2 месеца те научиха текстове, научиха и какво е да бъдеш под светлините на прожекторите. За първи път в Благоегврад непрофесионални актьори над 25 г. превземат театралната сцена с "Играем Шекспир". Група Адмиралтейци към Школа "Ер малък", част от семейството на Драматичен театър "Проф.Енчо Халачев", излиза пред публика на 14 септември от 18:30 часа в залата на Военен клуб - Благоевград. Идеята е на директора на театъра Бранимир Митов.

"Групата се формира много бързо, може би за 2- 3 дни, след като бях публикувал идеята в социалните мрежи. Започнахме репетиции почти веднага. Шестима сериозни души отделяха по 2 часа 2 дни от седмицата си, понякога и повече, за бъдат някой друг, в друго време - наистина и да разберат какво е театърът за тях. Оказа се, че той означава много", сподели режисьорът на "Играем Шекспир" Бранимир Митов.
А ето какво споделиха и участниците в Школата по актьорско майсторство дни преди премиерата:
"Това е една от най-съкровените ми мечти! Благодаря на Бранимир Митов, че я превърна в реалност", споделя Ива. "Това беше голямо предизвикателство, а цялата група ме научи на много", допълва Снежи. "Щастлива съм, че в Благоевград има школа по актьорско майсторство за възрастни, които не са професионалисти, но обичат театъра и искат да опознаят себе си, поставяйки се в различни роли", казва Милена. "Сцената е предизвикателство за личността, тя е трамплин за преодоляване на страховете ни", категорична е Мария. "Аз?! Актьор? Никога не съм вярвал, но се доверих на Брано и не съжалявам", казва пък единственият мъж в групата Ники.
„Възхищавам се на дъщеря ми всеки път, когато тя излезе на сцената, тъй като играе в школата на Бранимир Митов от години. Никога обаче не съм си представяла, че сега тя ще бъде в публиката, за да ме подкрепя”, споделя Деси.
За едно всичките шестима актьори са категорични - „Няма невъзможни неща, стига да вярваш и работиш те да се случат!”
Остава най- трудното предизвикателство пред група Адмиралтейци - да излязат на сцената и да оставят публиката без дъх!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов