Избрани Новини

Хиляди българи избират най-добрия "Кмет на годината"

Голямото гласуване ще продължи до 15 септември включително

Хиляди българи избират най-добрия и достоен градоначалник в престижния национален онлайн конкурс "Кмет на годината", съобщава сайтът Kmeta.bg. Гражданите оценяват работата на местните управници и дават своя вот на платформата kmetnagodinata.bg. Голямото гласуване стартира на 1 септември и ще продължи до 15 септември 2019 г. /включително/. В него участват кметовете на всички 265 общини в България.
Тази година хората оценяват работата на кметовете и екипите им в 9 категории, но за целия мандат 2015 – 2019 г.
Конкурсът "Кмет на годината” се организира за седма поредна година от Портала на българските общини Kmeta.bg.
Победителите, събрали най-много гласове от националното онлайн допитване, ще бъдат обявени на тържествена церемония на 18 септември 2019 г.
Оценката на стотици хиляди граждани, които определят с вота си победителите в престижната надпревара "Кмет на годината”, се превърна във важен коректив за усилията, които местните власти полагат за развитието на поверените им общини, включително и в преобразяването на градовете с европрограми. Конкурсът и церемонията се утвърдиха като марка и ценно отличие за притежателите им.
Традиционно в конкурса за всяка от 9-е категории ще се гласува за малка община (с население под 20 000 жители), за средна (с население между 20 000 и 50 000 жители) и за голяма (с население над 50 000 жители).
Категории в „Кмет на годината” за мандат 2015-2019 г.:
Кмет на годината
Кмет на гражданите
Градска среда
Транспорт
Туризъм, култура, фестивали и традиции
Образование, спорт и младежки политики
Инвестиции и работни места
Социална община
Smart City
Победителите, събрали най-голяма подкрепа от онлайн вота на хората, ще бъдат обявени на официална церемония на 18 септември в зала 6 на НДК, София. Те ще получат престижните грамоти „Кмет на годината”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)