Избрани Новини

Близо 30 хиляди дойдоха на Банско Балкан фест 2019 /снимки/

Гости от Сърбия, Северна Македония и Гърция дойдоха специално за концертите

Тази година Банско Балкан фест събра близо 30 хиляди фенове на балканската музика от всички краища на България. Гости от Сърбия, Северна Македония и Гърция дойдоха специално за концертите, които взривиха Югозапада. Две от най-големите звезди на сръбската музика Свѐтлана Великович – Цеца, и Саша Матич, зарадваха своите фенове с любими хитове. Българските поп фолк прими Ивана и Преслава представиха на публиката публиката най-доброто от репертоара си. По традиция, фестивалът бе открит с песни от невероятния фолклор на Банско, в изпълнение на фолклорна група „Банскалии” и танцова формация „Бански фукли”, а втората вечер на сцената се качиха „Бански старчета” и танцовата формация „Еуфория”.
Кметът Георги Икономов бе поздравен от Ивана, Преслава и Иван Динев-Устата - водещ на фествала, за това, че Банско е град, пълен със събития, и че точно този фестивал се случва тук, в най-добрия и красив български курорт.
На финала на своето участие Ивана запя "Моя страна, моя България" и извика на сцената кмета Георги Икономов, за да развеят заедно българско знаме и това взриви публиката. Под аплодисментите на хилядите Икономов призова всички да обичат България и не скри радостта си от факта, че фестивалът се радва на толкова много фенове.
Кралицата на балканската музика Цеца не излъга очакванията на препълнения от нейни почитатели стадион в Банско и изпълни най-големите си хитове, раздавайки се на сцената.
Красива музика, прекрасни изпълнители, щастлива и многобройна публика - това бе тазгодишното издание на най-големия фестивал за балканска музика в България.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден