Избрани Новини

1000 лв. глоба за нападение на медицинска сестра в Горна Оряховица

Нападателката се е разминала само с административно наказание и е била освободена от наказателна отговорност

Районният съд в Горна Оряховица е постановил 1000 лева глоба за жена,която миналото лято нападна медицинска сестра в Спешна помощ. Освен това С.Ю.трябва да плати на полицията 280 лв. и още 80 лв. за вещи лица. Нападателката се е разминала само с административно наказание и е била освободена от наказателна отговорност с предложение на прокуратурата,защото не е осъждана и телесна повреда на медицинската сестра Н.Р. е лека.

Поредният екшън в спешното отделениеэна железничарския град се е разиграл на 13 юли 2018 г. Сутринта във въпросния ден семейство от ромски произход е докарало в болницата възрастна жена, болна от диабет, която припаднала. Една от придружителките на пациентката настоявала да влезе в кабинета и влязла в спор с медицинската сестра. По време на спора медицинската сестра била ударена в гърба с дамско портмоне, установили разследващите по записите от охранителните камери.

Скандалът избухнал, когато няколкото близки на пациентката поискали от сестрата да им даде разяснения за нейното състояние,а тя им казала,че това трябва да направи дежурният лекар,който ще се появи след малко. Тогава сестрата извадила шише с чай от чантата си,но била наругана от семейството,че пие алкохол по време на работа.Един от мъжете в групата дори извадил мобилен телефон и снимал сестрата как пие от шишето, после продължил с упреците,че не иска да каже какво е състоянието на болната. През това време дошли дежурният лекар и фелдшерката,но групата роми продължили да крещят,че медиците не стават за нищо ,а въпросната сестра е алкохоличка. Пристигнала веднага полицията на място е установила с дрегер,че дългогодишната сестра нито е била пияна,нито в шишето е имало алкохол.

По време на съдебното дело подсъдимата С.Ю.не се е явила пред Темида и е отказала да дава обяснения по случая.Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Велико Търново.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов