Избрани Новини

Преасфалтират улиците "Шар планина“, "Вардар“ и "Дойран“ в Благоевград

Започнаха подготвителните дейности

Стартираха подготвителните дейности за преасфалтиране на улиците „Шар планина“, „Вардар“ и „Дойран“ в Благоевград. В момента на място се повдигат отводнителните шахти, за да бъде постигнато подходящо ниво за полагане на нов пласт настилка. Преди това общинската фирма „Биострой“ почисти основно всички отводнителни съоражения по протежение на улиците, които ще бъдат ремонтирани. До дни се очаква да започне и самото преасфалтиране.  
Дейностите ще обхванат участъка от отбивката на ул. „Славянска“ по ул.„Дойран“ до социалните жилища и обратно до новия светофар.
За да бъде извършен ремонтът качествено и в срок, е необходимо водачите на моторни превозни средства да паркират извън периметъра, в който ще се асфалтира.
В края на месец юли т.г. кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри и шест напълно благоустроени улици в IV микрорайон. Това са улиците „Ветрен“, „Роден край“, „Черно море“, „Съединение“, „Независимост“ и „Руен“. С благоустрояването на улиците бяха изградени и шест подпорни стени, които осигуряват безопасността на преминаващите автомобили и пешеходците. Изградени бяха нови тротоари и LED осветление. Обособени бяха паркоместа и зелени зони.
По инициатива на кмета д-р Атанас Камбитов през 2014 година в IV микрорайон бяха узаконени жилищата на стотици домакинства.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов