Избрани Новини

Деца и възрастни твориха заедно среда за характер в Разлог /снимки/

Събитието бе част от серия тематични събития в началното училище през лятото

Този уикенд деца, родители, начални учители от НУ „Яне Сандански“ - Разлог, доброволци от Фондация „ПОдЛЕЗНО“ и ментори за характер по Характер.бг заедно „запретнаха ръкави“ и взеха участие в изграждащата се среда и етос за характер в иновативното училище в Разлог. Събитието бе част от серия тематични събития в началното училище през лятото, посветени на благополучието и силните страни на характера на учениците.
Творческият уикенд „Деца, родители, учители, ментори: заедно“ събра на едно място в училищния двор всички участници в изграждането на характера, ангажирайки ги в творчески прояви на открито в духа на позитивното образование и образованието за развитие на характера. 4 семейни игри представиха и дадоха повод деца и възрастни да се упражняват и забавляват по 7-те силни страни на характера и 30-те поведения по тях, включени в подхода на училището към характера на ученика като фактор за успех в училище и в живота.
С помощта на Фондация „ПОдЛЕЗНО“ бе завършена стена с послание „Със знания по учебни предмети и умения за характер постигаме успех в училище и в живота“, а самите ученици доброволчески боядисваха тематична игра на открито със силните страни на характера като упоритостта, любопитството и благодарността, на която да учат и играят през предстоящата учебна година.
Тематични щандчета пък дадоха възможност за творчески дейности като моделиране с бяла глина и рисуване с цветни тебешири, пастели и пръсти, създавайки тематични неща със силните страни на характера за добавяне в класните стаи, коридори и двор на училището.
Творческият уикенд бе една от дейностите в проект „Силните страни на характера в нас и около нас“, подкрепен от Обществения борд на TELUS International в България. Предстои още едно позитивно занимание за деца през месец септември и отбелязване на глобалната кампания за Деня на характера с местната общност на Разлог.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов