Избрани Новини

В Петрич: Предстои едно различно преживяване!

Първи фестивал на мюзикъла и оперетата ще се проведе в града

Фестивалът на мюзикъла и оперетата ще се проведе на открита сцена на градския площад в Петрич на 6-ти и 7-ми септември. Откриването на новия формат от културния календар на община Петрич ще бъде в 20:00 часа на 6-ти септември с мюзикъла "Криворазбрана цивилизация", постановка на музикално-драматичен театър "Константин Кисимов", Велико Търново.

На 7-ми септември от 10:30 часа ще бъде представен музикално-театралният спектакъл "Пипи дългото чорапче" по романа на Астрид Линдгрен. В същия ден от 20:30 часа на сцената на градския площад започва мюзикълът "Зоро", постановка на Държавна опера - Варна с използването на 3D mapping. Мюзикълът пресъздава легендарната история за романтичния герой Зоро и борбата на доброто срещу злото, с музиката на прочутите Джипси Кингс, необикновени певческо-актьорски превъплъщения, зрелищни борби с шпаги и невероятни каскади, всичко обгърнато във вихъра на магическото фламенко.

Всеки желаещ може да се потопи в невероятната атмосфера на едно уникално сценично изкуство, което съчетава по неповторим начин магията на живото музикално изпълнение, танца и театъра.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)