Избрани Новини

Хиляди се веселиха на младежкия събор в Крупник

Имаше голяма празнична заря

Всяка последна събота от август село Крупник празнува своя празник. Хиляди препълниха площада и централните улици за празника на най-многолюдното село в Симитлийска община. Младежкият събор е за всички жители на Крупник и общината, за всички, обичащи родния край.

„Това е Крупник днес, а какво ще бъде утре, зависи само от нас, младите и възрастните крупничани. Нека всички заедно преодоляваме трудностите, нека сме единни както на празник и в делника“ – с тези думи кметът на селото Иванка Чакалска се обърна към събралото се множество в приветствието си за празника. И пожела много здраве и радости, информират от Община Симитли.

Празничната програма откриха възпитаници от СУ “Св.Св. Кирил и Методий“, Детски танцов състав и Танцов състав „Кръшно хоро“ към читалище "Вл.Маяковски" - Крупник с ръководител Силвия Занева. След това следваха изпълнения на солистките Ивана Иванова и Антония Лозанова към ДФГ „Надежда“ - Благоевград с ръководител Надежда Стоицова.

Големият празник никога не пропуска общинският кмет Апостол Апостолов, с празнуващите в Крупник бяха и заместник-кметовете на общината, кметове на населени места и общински съветници.

Голяма празнична заря озари тъмното небе над селото с химна на Крупник.

За всички на празника пяха Малин Домозетски, Мариана Манолева, македонската изпълнителка Стойне Николова. Под звуците на тяхната музика жители и гости на Крупник виха кръшни хора. Големият купон продължи с хитовете на Лорена, която поддържаше веселбата на празника до малките часове на нощта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов