Кметът на Банско посрещна хиляди бъдещи надежди на футбола /снимки/

Наградиха най-добрите в международния детски футболен турнир "Евима къп"

Година след юбилейното издание на международния турнир по футбол за деца "Евима къп", Банско отново се превърна във футболна столица. Най-силния детски футболен турнир в България премина при безупречна организация, с много футбол и страхотно настроение. Изиграха се над 240 мача на общо 10 терена, в които всеки отбор показа сериозната си подготовка и завидни технически умени.
Специални гости на церемонията по награждаване "Евима къп - 2019” бяха Георги Икономов - кмет на община Банско и Петър Михтарски, оставил трайна следа в българския футбол.
Икономов пожела на децата от отборите на България, Северна Македония, Ливан, Сърбия и Румъния здраве, усърдие и да помнят, че за да успяват, трябва да са част от един силен и сплотен отбор.
Кметът връчи индивидуалните призове за най-добри вратар и полузащтитник в различните възрасти и награди с купи и медали шампионите от набор 2012. Община Банско направи своя финален подарък с песента We are the champions в изпълнение на малките таланти от лятната  музикалната школа на Марин Бърдарев, в унисон с който към небето излетяха балони с цветовете на българския трибагреник.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен