Избрани Новини

Четири пътни инцидента с шестима ранени през уикенда в Пиринско

Образувани са досъдебни производства

На територията на област Благоевград през почивните дни са станали следните ПТП:

- На 23.08. около 19:00 часа  в РУ-Гоце Делчев е получено съобщение за това, че около 17:00 часа на същата дата в района на ул.“Ген Ковачев“ в гр.Гоце Делчев 8-годишен велосипедист е паднал от велосипеда си на пътното платно, като в същия момент преминаващ лек автомобил е преминал върху лявата му ръка, в резултат на което момчето е получило фрактура на ръката. След  оказана медицинска помощ детето е освободено  за домашно лечение. Водачът на автомобила не е изпълнил задълженията си на участник в ПТП и е напуснал местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на автомобила и водача продължава.

- На 23.08. около 14:30 часа на дясна крива в с.Дебочица, община Благоевград е станало ПТП, при което, разминавайки се, лек автомобил „Пежо“ с 21-годишен водач и насрещно движещ се лек автомобил „Хонда“, управляван от 73-годишен мъж от Благоевград се удрят странично, в резултат на което с оплаквания за болки в областта на устата и челото е пострадал 39-годишен мъж, пътуващ в лекия автомобил „Пежо“. Пробата за наличие на алкохол е отчела наличие на 0,44 промила алкохол в издишания въздух на водача на лекия автомобил „Хонда“.

- На 24.08. около 15:00 часа на ПП1 Е-79 между Кресна и Благоевград лек автомобил „Опел Астра“ с 46-годишен водач от Румъния, движейки се с несъобразена с пътната обстановка скорост, на дясна крива навлиза в лентата за насрещно движение и се удря с насрещно движещ се товарен автомобил „Грейд Лолу“ с 45-годишен водач от София. При инцидента са пострадали  водачът на товарния автомобил, който е с порезна рана на ляв крак и 2-годишно момиченце, пътуващо в товарния автомобил, което е с натъртване на дясната вежда. След извършен медицински преглед са освободени за домашно лечение.

- Вчера около 18:15 часа между с.Попови ливади и с.Добротино лек автомобил „Дайхатсу Фероза“, управляван от 71-годишен водач от гр.Гоце Делчев, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост се блъска в мантинела, излиза вдясно от пътното платно и се преобръща. Пострадали са водачът на автомобила, който е с натъртване в областта на гърба и пътуваща в автомобила 65-годишна жена от гр.Гоце Делчев, която е с фрактура на раменна кост и дясна ръка и охлузни рани в областта на главата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)