140 порции раздаде днес Кухнята за бедни в Благоевград

Менюто беше леща, варени макарони с прясно мляко и хляб

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази неделя нахрани социално слабите ни съграждани.
"Днес менюто беше леща, 140 кофички варени макарони с прясно мляко и хляб. Лещата стана много вкусна благодарение на зеленчуците, домашно производство. Към нашия екип се включиха и младежите от Алтернативи, които почистиха и нарязаха 20 кг лук, изпраха мушамите от масите и почистиха цялата кухня - плотовете и пода", споделиха организаторите.

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".

Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавни и общински институции, и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!Снимка на Деня

Щрихи от Плевен