Избрани Новини

В Кюстендил дават емблематичния филм "Тони Ердман"

Той е удостоен с наградата на ФИПРЕССИ от Кан и Сан Себастиан

Инициативата „София Филм Фест на път“ за седми път продължава в Кюстендил. Това става в сътрудничество с Община Кюстендил. На Арката на площад „Велбъжд” в центъра на града и тази вечер в 21.00 часа ще се съберат всички киномани. Ако случайно вали, филмите ще се прожектират в залата на НЧ „Братство 1869”. Входът е свободен.

Днес, 23 август (петък), от 21.00 часа зрителите в Кюстендил ще може да се срещнат с още един емблематичен филм – третата творба на режисьорката Марен Аде „Тони Ердман”. Той беше удостоен с наградата на ФИПРЕССИ от Кан и Сан Себастиан, с номинация за чуждоезични „Оскар” и „Златен глобус”, а също е носител на Наградата LUX на Европейския парламент за 2016 година и получи пет отличия на Европейските филмови награди (най-добри актьор, актриса, сценарий, режисура и най-добър филм).

Премиерата на копродукцията между Германия, Австрия и Румъния беше на фестивала в Кан, където по червения килим минаха и... кукерски маски от България. Това е една топла, трогателна, забавна история, посветена на сложните взаимоотношения между една дъщеря, която заема отговорна позиция в корпоративна структура и се е отдала на работохолизъм и нейния нестандартно-находчив и забавен възрастен татко. „Тони Ердман” е филм, който не бива да бъде пропускан! Историята:

Уинфрид и дъщеря му Инес не се виждат особено често. Той е учител по музика, но след като става ясно, че вече няма на кого да преподава, а и старото му куче умира, решава да изненада дъщеря си с посещение. Това решение обаче се оказва рисковано – дъщеря му живее в Букурещ и се занимава с важни корпоративни стратегии. Фактът, че географски баща и дъщеря се доближават, никак не им помага да се виждат по-често. Освен това Уинфрид е шегаджия и непрекъснато дразни Инес с дребните си смешки, които и пречат в ежедневието и в работните и срещи. Двамата в крайна сметка се скарват и Уинфрид заминава обратно за Германия. Всъщност Инес само така си мисли, защото на негово място идва бляскавият Тони Ердман – алтер егото на баща и. Облечен в костюм, носещ странна перука и ужасни изкуствени зъби, Тони рязко влиза в живота на Инес, представяйки се за житейския учител на нейния изпълнителен директор. В ролята на Тони Уинфрид е много по-смел и успешно се противопоставя на Инес. Всъщност по този начин двамата неусетно се сближават.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов